projektstrmsund

Här får du följa med på vår renoveringsresa. Vi lämnade vänner och familj i Småland för Norrbottens djupa skogar. Köpte oss en oälskad norbottensgård vid havet utanför Råneå och satte igång. Följ med på vårt äventyr!

Stort och smått

Publicerad 2017-09-15 08:31:02 i Allmänt,

 
Vardagen rullar på som vanligt här i Strömsund, det är stirr till skolan, handla, städa lite, jobba en stund med datorn, ja typ som innan vi flyttade upp.
 
Men sen ibland när man springer ut till soptunnan eller ska hämta något i bilen så tittar man till ner mot viken
och knockas av hur jäkla vackert det är här.
Ett par svanar som simmar förbi, en fisk som slår i vattnet och det där glittrandet som bara blir när solen bryter vattenspegeln. Det är vardagslyx på riktigt och det har vi precis här nedanför tomtgränsen, ja jag vet vi är äckliga jävlar!
 
 
 
 
Lasse har köpt sig en eka så nu kan man ge sig ut på böljorna på riktigt snart, hoppas bara på några fina höstdagar till innan vintern tar vid. Vi har ju vår "riktiga" båt kvar i Småland än, den måste vi se till att få upp här snart. Frågan är bara hur, inget man tar på släp efter bilen i 135 mil precis får bli ett framtida problem.
 
Lasse har också köpt sig en skoter (suprise) en riktig värsting, eller inte, men dock en skoter! Så nu behöver man inte skämmas här uppe längre, ingen skoter = ingen riktig Norrlänning.
 
Byggnadsvis så har vi fortsatt inne, har varit kasst väder så uteprojekten fick avstanna lite.
Lasse har rivit ner väggen mellan kök och matsal och börjat att regla upp golvet.
Vi ska återanvända de gamla reglarna till golvet med de satt tyvärr inte på 60 cc så de behöver flyttas och läggas om.
 
 
 
 
Idag har jag fått en pall med golvbjälkplåtar till golvvärmen. Eftersom vi ska lägga in de gamla golven igen och dom är självbärande, dvs. jävligt tjocka, så behöver vi inte lägga golvspån med spår till slingan. Man lägger då dessa plåtar i mellan reglarna, lägger i slingan och sen på med trägolvet, smidigt och billigt. Dock måste det vara exakt 60 cc mellan reglarna för att plåtarna ska passa och det var det som sagt inte!
 
Idag fick jag också svar på vattenprovet och det visade att allt var bra, så nu jäklar kan vi dricka vatten.
Skönt att veta att allt är ok, har inte vågat ge vattnet till Cajsa ifall det varit något skit i det, men som sagt allt såg bra ut.
 
Cajsa har inte fått något besked än om plats på förskola, men hoppas på besked denna veckan så jag kan börja på mitt pluggande. Cajsa hade verkligen behövt komma hemifrån lite också, hon klättrar på väggarna bokstavligt talat. Vi bor nog på ca: 25 kvm i nuläget så ytorna till lek är inte enorma, tyvärr är inte vädret heller på vår sida så det blir inte mycket till utelek tyvärr.
 
Nu lägger jag mest dagarna på att planera avlopp, rita kartor, tvärsnitt på infiltrationer och siktanalyser.
Fy fan vilket krabb med detta avlopp, är ju hopplöst när kommunen, som ska besluta vad vi ska ha för avloppslösning, inte vet vad vi ska ha för avloppslösning!
Först var det sluten tank (ej speciellt praktiskt), sen var det minireningsverk (dyrt) och nu verkar vanlig 3-kammare med infiltration vara ok. Men som sagt ingen vet egentligen...
 
Hörs snart igen!
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela