projektstrmsund

Här får du följa med på vår renoveringsresa. Vi lämnade vänner och familj i Småland för Norrbottens djupa skogar. Köpte oss en oälskad norbottensgård vid havet utanför Råneå och satte igång. Följ med på vårt äventyr!

"Vad gör du nu förtiden, varför hör du aldrig av dig"

Publicerad 2017-10-19 15:54:10 i Allmänt,

 
Ja vad ska man säga... förlåt kanske kan passa!
 
Jag skulle kunna lista upp en 25 olika ursäkter till varför jag inte uppdaterat er på typ en månad, men det skulle inte tjäna mycket till tyvärr.
Sanningen är den att jag inte haft ork eller lust att sitta vid datorn över huvud taget, sen har det varit mycket att dona med den sista tiden (Ursäkter var det ja).
Men nu jäklar ska här uppdateras, håll till godo!
 
Privat, familjeliv och annat
 
Den 9 okt började Cajsa äntligen på förskolan, hurray!! Hon stormtrivs såklart, hade inte väntat mig annat men alltid skönt när det fungerar som man tänkt. Hon går nu på en jättetrevlig förskola mitt i Råneå, nära till Caspers skola vilket underlättar hämtning och lämning. Förskolan har tre avdelningar uppdelade efter ålder och den avdelning Cajsa går på heter Tuvan. Jag var med Cajsa hela första veckan för inskolning och fick en jättebra känsla både av lokalerna och personalen. Barnen har mycket yta att röra sig på både inne och ute, allt är fräscht och välstädat. Personalen och jag klickade direkt, kände att vi hade samma synsätt på livet. Cajsa kommer trivas som fisken i vatten där.
 
 
Casper trivs fortsatt bra på skolan, tyvärr är det en del oroligheter på rasterna men inget som Casper har farit illa av. Dock blir det såklart en allmän känsla av otrygghet hos alla som inte är bra alls. Problemet verkar till viss del ligga i att det inte finns tillräckligt med personal ute på rasterna. Med så många barn på samma område blir det såklart situationer som behöver tas tag i innan de spårar ur. Som tur är har vi fått en pojk som har en strak känsla för vad som är rätt och fel och som inte är rädd för att gripa in när det behövs. Hoppas att det löser sig med personalbristen men det ser ju likadant ut överallt i landet. Tyvärr kanske det är något man får vänja sig vid helt enkelt.
 
Jag har börjat plugga nu och känner mig superpeppad på det. Vem hade kunnat tro att organisations uppbyggnad, arbetsmiljölagen, intern kommunikation och offentlig förvaltning kunde vara så roligt och intressant.
Känner att det tar precis lagom med tid och att jag hinner med allt annat jag vill göra, så än så länge toppen!
Är verkligen skönt att känna att man faktiskt gör något vettigt på dagarna, förstår att folk som är arbetslösa blir deprimerande och då har jag ändå haft fullt upp med annat. Känner också att jag börjar komma in i livet här uppe lite mer på riktigt nu. Jag hittar till affärerna, förstår vad folk säger, lagt på vinterhjulen i oktober och har med rätt sorts varma kläder till förskolan, ni vet sånt smått som gör all skillnad. Det finns såklart mycket som jag fortfarande inte riktigt fått kläm på än men det kommer sakta det också.
 
Så färdigt med allt det där tråkigt personliga nu kommer det jag vet att ni alla väntat på....HUSET!!!
 
Huset, avlopp och sega hantverkare
 
I förra veckan fick vi äntligen vårt avlopp godkänt, vi får lägga vanlig infiltration och trekammarbrunn. Otroligt men sant så blev det så, det trodde vi verkligen inte men vi ska inte klaga.
Avloppet står på gården och Lasse har varit ledig hela vecka så att dom skulle kunna komma och gräva ner det. Så blev det dock inte, har vi tur så kommer dom nästa vecka, det börjar brinna lite i knutarna nu med vatten och annat. Här om dagen så frös vår vattenledning och det blir inte precis varmare på nätterna, nu är vattenledningen inbäddad i isolering så några minus ska den väl klara av, hoppas vi...
Vi måste också fixa till en ordentlig parkering på tomten innan snön kommer, som det är nu kommer man precis upp för slänten om det inte regnar och regnar gör det hela tiden.
 
Vi har kommit en bra bit på huset utvändigt nu, allt är tilläggsisolerat och framsidan har fått ny panel. Det blir riktigt snyggt. Lasse har byggt en ny farstukvist till alla våra vinterkläder och skor, jag förstår inte riktigt hur han har hunnit med allt men det har han!

Det är lite skillnad sen vi kom hit för 3 månader sedan
 
 

Lasse och Daniel har kapat ner träden som vi trodde skulle falla på huset i vinter, det var inget litet projekt precis. Höga som hus och elledningar rakt igenom, men dom löste det precis som allt annat. Dom kapade ner det i omgångar uppifrån och tillslut var det borta, lätt som en plätt!
 
 
Inne är det rörigt men det händer mycket. Golven är uppreglade och vi har börjat att regla upp väggarna i badrummet. Tyvärr så väntar vi på rörmokare och elektriker nu och kan inte göra så mycket mer, dom ska dra avloppsledningar i golvet och el till kök, matsal och toa innan vi kan sätta väggar och lägga golv. Tyvärr tar allt lite längre tid här uppe när det kommer till hantverkare har vi märkt, men jag hoppas på nästa vecka.
 
Badrum
 
Matsal/kök
 
 
Jag längtar verkligen efter ett riktigt kök nu med diskmaskin och riktig spis/ugn, men jag har fått tvättmaskin!
Ni förstår vilken lycka, mycket provisoriskt inkopplad men den funkar och tror det eller ej men även torktumlare finns nu i huset. Framförallt så saknar jag yta att rör sig på och att kunna gå iväg lite själv utan att ha en dreglande 1,5 åring eller en tv/dataspels beroende 8 åring i sängen. Det kommer, andas djupt och ha tålamod är det som gäller.
 
 
Titta vilken skönhet
 
Jag hoppas verkligen att det inte dröjer lika länge innan nästa inlägg nu men jag lovar inget, snart är det höstlov och då åker vi neråt en runda.
Till nästa gång, ha det toppen alla!
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela