projektstrmsund

Här får du följa med på vår renoveringsresa. Vi lämnade vänner och familj i Småland för Norrbottens djupa skogar. Köpte oss en oälskad norbottensgård vid havet utanför Råneå och satte igång. Följ med på vårt äventyr!

Previously in Strömsund

Publicerad 2017-08-29 09:55:02 i Allmänt,

 
I dag tänkte jag visa hur resten av huset ser ut ,vad vi har gjort och vad vi har för planer framöver.
Det blir tätt mellan inläggen nu men jag har ju lite att ta ifatt och sen är det ju väldigt roligt detta!
 
Så här ser huset ut idag:
 
Kök nedre plan
 
 
Här kommer vi att ha ett stort lantkök i vitt eller ev.grått. Diskbänken kommer att vara under fönstret till vänster med utsikt ner mot viken. Rakt fram blir det utgång till ett inglasat uterum. Direkt till höger i köket står kokspisen som är i behov av renovering. Om det är någon från trakten som läser så tar jag tacksamt emot tips på någon som gör detta. Annars får vi ta på oss det projektet själva. I fängelsehålan blir det plats till bergvärmepump, vattensystem och någon vinflaska. Lucka i golvet och stege/trappa ner, vi är lite sugna på glaslucka i golvet men vi får se...
 
 
 
 
Blev så himla bra med källaren även om det var ett enormt slitarbete att gräva ur förhand och sedan mura väggar och gjuta. Lasse han kan han, även om han haft god hjälp av grannar och familj.
 
Trossbotten ska isoleras och sedan lägger vi vattenburen golvvärme i hela nedre plan, är så skönt att ha det varmt om fötterna. Blir något dyrare men vi är vana sen vårt förra hus och nu vill vi inte vara utan det.
 
Fönster kommer att bytas ut till nästa år, vi kommer att köpa PVC fönster direkt från Litauen. Vi gjorde det till vårt förra hus och både pris och service var oslagbar, dessutom får man fönsterna precis så som man vill ha dom inga standard mått här. Men i vinter får det bli det englas och innerfönster, vi får se hur det går! 
 
 
Vår "fina" Husqvarna spis, man känner sig som hemma igen!
 
 
 
Det nya köket som planen ser ut just nu.
 
Matsal
 
Här kommer mitt Axet möblemang känna sig som hemma, vi kommer att behålla timmerväggen mot köket till vänster och mot badrummet som ligger bakom kameran. Helst hade jag velat ha mer timmer synligt inne men vi valde att isolera på insidan av huset och låta timret var på utsidan istället. Också här ska det isoleras och läggas golvvärme, här ska också avloppsrören och vatten dras genom från toaletten till köket.
När vi rev upp golvet så låg golvbjälkarna direkt på sanden under huset så även här har det varit en del grävande. Som tur är är det väldigt torrt i marken och reglarna såg fina ut så inga behöver bytas. Däremot ska allt riktas upp, här är det snett på alla håll!
 
 
 
Badrum / Tvättstuga
 
Badrummet kommer att bli ca: 11 kvm med tvättstuga. Väggen rakt fram kommer att öppnas upp och där blir det tvättstuga. Här är vi nog lite oense om vi ska ha kakel/klinkers eller plastmatta. Kakel är ju fint och känns mer lyxigt och påkostat men plastmatta är ju så himla smidigt och det finns ju hur många fina mattor som helst nu. Framförallt så är ju prislappen en helt annan. Kanske får bli ett mellanting med matta på golvet och kakel på väggarna, just nu känns det dock långt borta.
 

Här har vi vårt provisoriska vatten idag, det fanns inget vatten indraget i huset när vi flyttade in.
Så det var ett par dagar med köpevatten och tvätta händerna i vattentunnan ute, fasiken vad beroende man är av rinnande vatten.
 
Vi har egen brunn men den hade inte använts på iaf 6 år och vi vågade inte dricka vattnet innan brunnen var tömd några gånger. Så direkt när vi flyttade in satte vi ner en pump och tömde ur vattnet, problemet var bara att det inte fyllde på igen. Vi fick smått panik men tänkte att vi tar hit en sugbil som får suga ur brunnen på lera och annat. 2 TON lera, sten och skit sögs ur brunnen sen blev det fart på vattnet igen nu rinner det till som aldrig förr. I förra veckan skickade jag in vattenprov så nu hoppas vi på positivt resultat så man vågar ge vattnet till barnen.
 
 
 
Så här är tanken att badrummet ska se ut på ett ungefär. Jag gillar verkligen Ikeas ritprogram är så lätt att använda och man får en bra bild av hur det kommer att bli.
 
 
 
Jag slänger in lite bilder på övervåningen också. Där är inte planeringen riktigt klar än, men det blir iaf två sovrum uppe och ett vardagsrum. Har vi tur så kan vi också klämma in en toa uppe, det hade varit skönt!
 
Hall med trappa nedre plan
 
Övreplan tänkt vardagsrum rakt fram
 
Här blir det förmodligen två mindre sovrum vägg i vägg
 
Nuvarande tv-spelsrum övre plan
 
Det var allt för nu, nu tror jag att jag är ifatt med det mesta som hänt med huset sedan vi flyttat upp.
Mamma och lillasyster har varit uppe en vecka och hälsat på, dom har röjt och målat huset (det behövdes). Och pappa var uppe en vecka och hjälpte Lasse med urgrävning av källare och annat smått och gott.
Sen kom Lasses pappa och lillebror en vecka och hjälpte till med ved och att röja upp i trädgården.
 
Tack för alla hjälp!
 
 
 
 
 
 
 
        

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela