projektstrmsund

Här får du följa med på vår renoveringsresa. Vi lämnade vänner och familj i Småland för Norrbottens djupa skogar. Köpte oss en oälskad norbottensgård vid havet utanför Råneå och satte igång. Följ med på vårt äventyr!

Oj, oj, oj här vare jobb!

Publicerad 2017-08-28 23:07:49 i Allmänt,

 
Som jag slog fast i mitt förra inlägg så är vi inte riktigt rediga i huvet ibland och vi ger oss gärna på lite halvgalna projekt. Så även denna gång, normalt sett när man köper ett hus så går man på visning en eller gärna två gånger. Man samla information och tittar så noga man kan på allt, så även vi....ibland.
 
Vi tittade på ett antal hus här uppe innan vi köpte det vi bor i, men vi fastnade inte riktigt för något och de vi gillade blev så dyra tillslut. Det är för övrigt inte lätt att titta på hus 140 mil bort det krävs lite planering. Vår tanke var att flytta upp till området runt Luleå/Boden innan skolorna startade i augusti men tiden började bli knapp.
 
Strömsund hade vi sett på Hemnet en snabbis men kom överens om att det låg för långt bort. Så vi brydde oss inte ens om att titta på det när vi var uppe på våra visningsresor. Men när tiden för flytt började närma sig och paniken började stiga tog vi oss en ny titt.
Låg inte huset ganska fint ändå? Stor tomt precis vid havet och priset var ju helt klart rätt. Nu hade vi precis varit uppe och en resa till var inte att tänka på. Vid sånna här tillfällen är det bra att ha hjälpsamma vänner, alltså fick de åka och titta på huset och några dagar senare hade vi köpt det. Helt osett!
 
Vi förstod ju att vi hade mycket jobb framför oss, huset såldes som ett renoverings objekt, men att det var så mycket hade vi inte kunnat gissa.
 
Här är lite bilder på hur huset såg ut när vi steg in genom dörrarna den 26/7 2017
 
 
 
 
Blivande toalett/tvättstuga
 
 
 
 
Matsal
 
 
 
 kök med vedspis
 
 
 kök sett från hallen
 
 
Som ni ser så finns det lite att göra...
Övervåningen är helt oinredd så när som på ett rum som används av Casper som tv-spelsrum för tillfället,
lägger upp lite bilder på det framöver.
 
Nu en månad senare är golven upprivna, papp och tapet nedrivna på väggarna, källaren under köket urgrävd och gjuten (för vatten och värme) och vatten inkopplat provisoriskt. Men mer om det senare. Nu ligger största prioritet avlopp/vatten och värme/isolering   WINTER IS COMING 
 
Vi hörs!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela